Pedicure Piedi (Medisch Pedicure)

Kwaliteit en aandacht voor uw voeten.  

Mijn naam is Tamara Carafa, gediplomeerd medisch pedicure.

Per 1 juni, 2013 gecontracteerd binnen de ketenzorg (gecontracteerd met de podotherapeuten; Penders, Podotherapie Sonderkampen wijnands, Podotherapie Hermanns en Thijssen en Gubbels) en aangesloten bij en erkend door Provoet.

Tevens sta ik geregistreed in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). In dit register staan alleen pedicures die voldoen aan de eisen van het KRP en die daarnaast ook voldoende bijscholingen hebben gevolgd. Door inschrijving in het KRP is vergoeding door de zorgverzekeraars mogelijk.

Contact opnemen

scot

Afspraken:  Maak tijdig een afspraak om teleurstellingen te voorkomen, want vol=vol!

Verhinderd? Minimaal 24 uur van tevoren afzeggen!!

Wanneer u uw gemaakte afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, dient u dit uiterlijk 24 uur voor uw afspraak te doen.Dit kan op werkdagen, binnen kantoortijden, van 09:00 - 18:00 uur. (Dus niet s'avonds of in het weekend!!) Uw afspraak wordt dan kostenloos afgezegd of verplaatst naar een andere dag en/of tijdstip.

Bij het niet nakomen van bovenstaande ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen. De factuur zult u zelf moeten betalen want de zorgverzekering betaald deze kosten niet. De hoogte van het tarief is afhankelijk van de tijd die voor u ingepland was en de vergoeding die hiervoor staat. (Er zijn natuurlijk altijd omstandigheden denkbaar dat er sprake is van een overmacht situatie waardoor u niet verschenen bent. Neem daarom altijd z.s.m. contacht met me op met vermelding van deze reden).

Mijn expertises

Ik ben gediplomeerde pedicure en lid van brancheorganisatie ProVoet. Ik heb me na de basisopleiding verder gespecialiseerd. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Reumatische voet

Reuma

De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten
Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren.
Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.

Gespecialiseerde pedicures
De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Sommige pedicures hebben een speciale bijscholing gevolgd en beschikken over de aantekening ‘Reumatische voet’. De pedicure kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.

reuma voet

Diabetische voet

Diabetes

Met steeds grotere regelmaat worden mensen, waarbij diabetes is geconstateerd door de huisarts verwezen naar de pedicure.
Bij hen kan het voetgevoel verstoord raken waardoor eventuele wondjes en veranderingen aan de voeten onopgemerkt blijven.

De medisch pedicure draagt zorg deze problemen tijdig en optimaal te behandelen, indien nodig door te verwijzen naar huisarts of specialist.
Het is dan ook van wezenlijk belang om uw voeten regelmatig te laten behandelen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van diabetespatiënten bij een medisch pedicure.

 

 

  

diab.voet

Medisch pedicure

 

De medisch pedicure is breed opgeleid.
Hij of zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen die onder anderen kunnen zijn ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom, een ongeval of verwaarlozing.
Ook heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelreparatie- en regulatie en anti-druk technieken.
Daarmee ook de behandelmogelijkheid van complexere voet- en nagelproblematiek.

 

verwaarloosde voet

Voeten verdienen aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel voetstappen u in uw leven gaat zetten, dan is snapt u goed waarom deze slogan ook voor u telt. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Maar ook klachten als reuma, diabetes of nare drukplekken kunnen op uw voeten van toepassing zijn. Mijn advies: ga op tijd naar een specialist! Als u op tijd verzorging voor uw voeten krijgt, kan u een medische behandeling en blijvende klachten voorkomen. 

Ga voor kwaliteit, ga voor een pedicure die aangesloten is bij PROVOET

De Medisch Pedicure:

Een medisch pedicure is een gespecialiseerde pedicure die alle vormen van complexe voetproblematieken van cliënten kan behandelen. (als boven reeds beschreven...)

De medisch pedicure beheerst dus alle specialisaties op het gebied van voeten.

Ze werkt samen met andere disciplines, zoals praktijkondersteuners, huisartsen, podotherapeuten en diabetes verpleegkundigen.

De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar arts of specialist in het ziekenhuis.

Zo kunnen we gezamenlijk onze cliënten de beste zorg bieden als het om de voeten gaat.

 

Hygiëne

In mijn praktijk werk ik volgens "de code voor de voetverzorger".  In de code wordt beschreven waaraan de pedicure moet voldoen volgens de ARBO, Hygiëne en Milieuregels. Door Provoet, Procert en de HBA ben ik gecertificeerd voor het werken volgens de branchnorm hygiëne. Dit houdt in dat ik altijd werk met gereinigde en gedesinfecteerde instrumenten. Ook ga ik verantwoord om met het milieu.

 

Kwaliteit

Als vakkundig voetverzorger vind ik het belangrijk om regelmatig bij te scholen. Door het volgen van cursussen, lezingen, het lezen van vakliteratuur en het bezoeken van vakbeurzen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De kwaliteit is voor de klant zichtbaar door lidmaatschap van de branchorganisatie Provoet en door de inschrijving in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). 

 

werkfoto

Mannen moeten onderaan beginnen
Steeds meer mannen ontdekken het effect van een goede voetconditie. De voeten zijn immers de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn je voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan ben je sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Maar toch begint het vaak met pijnlijke voetproblemen die mannen aan het denken zetten over hun ‘onderdanen’.
Ruim 8 op 10 Nederlanders heeft wel eens voetproblemen. Specifieke mannenklachten zijn voetschimmel (34%), zweetvoeten (31%) en ingroeiende nagels (26%). Vrouwen hebben daar beduidend minder last van, zij hebben vooral te kampen met overmatig eelt en likdoorns. Vooral met sporten hebben mannen vaak last van voetklachten en –blessures.

Drie maal je gewicht
Juist sporters besteden veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook een goede voetconditie begint mee te tellen. Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden de voeten extra belast. Bij een rondje hardlopen dragen de voeten drie maal het gewicht. Om blessures te voorkomen is het zaak dat voeten in goede conditie zijn en dat de juiste sportschoenen worden gedragen. De pedicure verzorgt de voeten en kan adviseren over de schoenkeuze. Dat kan een hoop leed voorkomen, zoals blauwe, ingroeiende of ingescheurde nagels, kloofvorming op de hielen, overmatig transpireren en blaren.

Trend persoonlijke verzorging
De man is veel meer bezig met zijn persoonlijke verzorging. Hij wil zich niet voor zijn voeten schamen, bijvoorbeeld in het zwembad of bij het passen van schoenen. Ook lijkt bij de man het besef door te dringen dat de (toekomstige) partner erg veel belang hecht aan zijn complete lichamelijke verzorging. Persoonlijke verzorging gaat tegenwoordig tot en met de voeten!

 

man voet 1

Jongeren

Zes goede redenen om naar de pedicure te gaan:

  1. Omdat je je voeten graag wilt laten zien, bijvoorbeeld in een open schoen, in het zwembad, op het strand. En na een spannende date, natuurlijk.
  2. Omdat je je voeten eens wilt verwennen. Ze werken er elke dag hard voor, je voeten, maar komen wel eens aandacht te kort.
  3. Omdat je uiterlijk en gezondheid gewoon belangrijk vindt. Dat gaat tot en met je voeten.
  4. Omdat je graag sport. De voeten zijn de gangmakers bij het sporten. Een goede conditie betekent ook gezonde, goed verzorgde voeten.
  5. Omdat je last hebt van je voeten. Jongeren hebben vaak last van zweetvoeten, voetschimmel en ingroeiende nagels. Daarmee blijven rondlopen is niet verstandig.
  6. Omdat de voeten een spiegel zijn van de ziel. Een beetje spirituele overweging, maar voeten laten zich lezen en vertellen iets over jouw persoonlijkheid. 

feet first

Je voeten zijn kostbaar!!

Natuurlijk kun je bij mij ook terecht voor een normale (Cosmetische) voetverzorging, iets wat u zeker een keertje moet proberen. 
Deze behandeling is meer dan het mooi maken van de voeten, het is de brug naar totaal verzorging. Hier staat de huidproblematiek en het algemeen gevoel van welzijn centraal.

Voor velen van ons houdt de lichaamsverzorging zo'n beetje op bij de knieën. De voeten krijgen lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Dat is eigenlijk heel jammer want het zijn zo'n belangrijke onderdelen van ons lichaam. Ze leggen dagelijks heel wat kilometers af! 

Onze voethuid heeft verzorging nodig, dit komt omdat veel factoren van buitenaf een aanval doen op de van nature gezonde voethuid. Ook kan de vochthuishouding van uw voeten uit balans zijn waardoor de huid uitdroogt en zijn natuurlijke bescherming verliest.

Het uitdrogen van de voethuid kan ontstaan door onder andere vloerverwarming, het intensief reinigen van de huid met te agressieve producten, verkeerd schoeisel en dergelijke. Ook kunnen andere factoren een rol spelen zoals bijvoorbeeld: medicijnen, stress, verkeerde voeding of interne ziektes. Dit kan leiden tot: droge en/of ruwe huid, kloven en overmatige eeltvorming, dunne slecht doorbloede huid.

Uw voeten voelen na zo'n behandeling weer lekker zacht aan. Wat wilt u nog meer!

Hoewel de voeten het verst van ons af staan, hebben ze één van de meest belangrijke functies te vervullen. Namelijk ons te dragen.

 

 

normale voet4

Mooi verzorgde nagels zijn een echte eye-catcher, maak tijdig een afspraak!!!

normale voet1

Maak je voeten slipperproof!!

In de zomer is het nog drukker, dus ook hier geldt; maak tijdig een afspraak om teleurstellingen te voorkomen.

normale voet7